Matematik

Exp. udvikling.

07. oktober 2010 af hokkerup (Slettet)

Jeg har opgaven: 

Den nedenstående tabel viser for nogle af årerne 2001− 2007 det årlige antal pendlere over
Øresund fra Sverige til Danmark

År 2001 2003 2005 2007
Årlige antal pendlere 3751 5683 8783 15742

I en model kan det årlige antal pendlere over Øresund fra Sverige til Danmark i perioden
2001− 2007 beskrives ved en funktion af typen

P(t)= Po ⋅ a^t

hvor P(t) betegner det årlige antal af pendlere over Øresund fra Sverige til Danmark, og t
betegner antal år efter 2001.

a) Benyt tabellens data til at bestemme de to konstanter Po og a .

Dette har jeg gjort, og har fået at 

P(t)= 3619,81 ⋅ 1,267^t 

Så skal jeg gøre rede for hvad tallet a fortæller om udviklingen i det årlige antal pendlere over Øresund fra Sverige til Danmark i perioden 2001 - 2007. 

Jeg kommer lidt i tvivl om hvad det fortæller. 

Men kan det passe at det er den procentsats som angiver stigningen af pendlere pr. år? 

At det så at hvert år kommer der: (1,267 - 1) ⋅ 100 = 26,7 % flere pendlere? 

På forhånd tak (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. oktober 2010 af mathon

Ja


Svar #2
07. oktober 2010 af hokkerup (Slettet)

 Super, mange tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2014 af Imsmart (Slettet)

Hokkerup, jeg sidder med samme opgave lige nu og kan ikke rigtig finde ud af den. Det er godt nok lidt tid siden, men kan du huske hvordan du regnede den? 

 

Skriv et svar til: Exp. udvikling.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.