Matematik

Gang parenteser ud og reducér mest muligt - andengradsligning

09. oktober 2010 af Sahi3 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg har fået en matematik aflevering for, som er lidt svært for mig at løse. Jeg har lavet de to første opgaver, men kan ikke finde ud af de to sidste opgave 3 og 4. håber virkelig på nogen kan hjælpe mig. jeg har brug for svaret, og samtidigt forstår jeg heller ikke opgaven. 

tak på forhånd

Vedhæftet fil: Opgave 3.docx

Svar #1
09. oktober 2010 af Sahi3 (Slettet)

Opgave 3: gang parenteser ud og reducere mest muligt
(x+5)*(x-5)
(x-2)^2-(x+2)^2
(3x+2)^2

Opgave 4: Find løsningerne til nedenstående andengradsligninger

2x^2-8=0
2x^2+4x-10=0
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. oktober 2010 af lucillepostej (Slettet)

Jeg kan desværre ikke åbne dit dokument korrekt, så jeg er ikke i stand til at hjælpe dig :-(


Svar #3
09. oktober 2010 af Sahi3 (Slettet)

Okay, kan du godt se den nu, hvor jeg har lagt den ud..?


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. oktober 2010 af lucillepostej (Slettet)

 opg 3.a:

X2 - 25

opg. 3.b:

(x2 + 4 - 4x) - (x2 +4 +4x) =

X2 + 4 + 4x - x2 - 4 - 4x =

0

opg. 3c:

9x2 + 4y2 + 12xy


Svar #5
09. oktober 2010 af Sahi3 (Slettet)

Ej tusind taaaak for hjælpen..:)


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. oktober 2010 af lucillepostej (Slettet)

4a:

2x2-8=0

2x2 = 8

x2 = 4

x = ± 2
 


Svar #7
09. oktober 2010 af Sahi3 (Slettet)

Kan du også godt hjælpe med opg 4 eren??


Brugbart svar (1)

Svar #8
09. oktober 2010 af lucillepostej (Slettet)

 4b:

2x2+4x-10=0

x2 + 2x - 5 = 0

Brug så formlen for 2. grads ligningen, hvor a=1, b=2 og c= -5

Har du lært det?


Svar #9
09. oktober 2010 af Sahi3 (Slettet)

Hvad står der ved den sidste i opgave 4 a?? x = ? 2


Brugbart svar (2)

Svar #10
09. oktober 2010 af lucillepostej (Slettet)

 i opgave 4 a er der to løsninger:

x = 2 og x = -2

derfor har jeg skrevet 

x= ± 2 (altså plus og minus 2)


Brugbart svar (1)

Svar #11
09. oktober 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Formlen til 4b kan du finde her:

http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/ligninger.html#andengrad


Svar #12
09. oktober 2010 af Sahi3 (Slettet)

Okay mange tak for hjælpen..


Brugbart svar (1)

Svar #13
09. oktober 2010 af lucillepostej (Slettet)

 velbekomme - håber du selv kan regne 4b ud nu ;-)


Svar #14
11. oktober 2010 af Sahi3 (Slettet)

Jep!


Skriv et svar til: Gang parenteser ud og reducér mest muligt - andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.