Matematik
Løs ligning
10. april 2005 af
Sampairo (Slettet)
Løs ligningen
3sin^2(x)-4sin(x)*cos(x)-2cos^2(x)=0
hvordan skal jeg føre, når jeg prøver på jeg resultatet 0,7865+p*pi.
jeg har af en kammerat fået ad vide at det ikke er det rigtige resultat.
Hvad bliver resultatet og hvordan er fremgangsmåden?
3sin^2(x)-4sin(x)*cos(x)-2cos^2(x)=0
hvordan skal jeg føre, når jeg prøver på jeg resultatet 0,7865+p*pi.
jeg har af en kammerat fået ad vide at det ikke er det rigtige resultat.
Hvad bliver resultatet og hvordan er fremgangsmåden?
Svar #1
10. april 2005 af Sampairo (Slettet)
Undskyld de mange fejl.
Løs ligningen
3sin^2(x)-4sin(x)*cos(x)-2cos^2(x)=0
hvordan skal jeg gøre? Når jeg prøver på min lærte fremgangsmåde, så får jeg resultatet 0,7865+p*pi.
jeg har af en kammerat fået ad vide at det ikke er det rigtige resultat.
Hvad bliver resultatet og hvordan er den rigtige fremgangsmåde?
Løs ligningen
3sin^2(x)-4sin(x)*cos(x)-2cos^2(x)=0
hvordan skal jeg gøre? Når jeg prøver på min lærte fremgangsmåde, så får jeg resultatet 0,7865+p*pi.
jeg har af en kammerat fået ad vide at det ikke er det rigtige resultat.
Hvad bliver resultatet og hvordan er den rigtige fremgangsmåde?
Svar #2
10. april 2005 af Epsilon (Slettet)
#1: Vi skal løse ligningen
3sin(x)^2 - 4sin(x)*cos(x) - 2cos(x)^2 = 0 (*)
Dertil bemærker vi, at cos(x) = 0 ikke giver løsninger. I så fald ville
3sin(x)^2 = 0
hvoraf sin(x) = 0 = cos(x). Men det er velkendt (jf. enhedscirklen), at
sin(x) = cos(x) <=> x = pi/4 + Z*pi
hvorved
sin(x) = cos(x) = ± 1/sqrt(2)
[Z: mængden af hele tal].
Division af (*) med cos(x)^2 giver således, idet
sin(x)/cos(x) = tan(x) [per definition]
at
3tan(x)^2 - 4tan(x) - 2 = 0
- en andengradsligning i tan(x). Sæt z = tan(x) og løs
3z^2 - 4z - 2 = 0
hvorefter de søgte værdier af x fremkommer ved løsning af den trigonometriske grundligning
z = tan(x).
//Singularity
3sin(x)^2 - 4sin(x)*cos(x) - 2cos(x)^2 = 0 (*)
Dertil bemærker vi, at cos(x) = 0 ikke giver løsninger. I så fald ville
3sin(x)^2 = 0
hvoraf sin(x) = 0 = cos(x). Men det er velkendt (jf. enhedscirklen), at
sin(x) = cos(x) <=> x = pi/4 + Z*pi
hvorved
sin(x) = cos(x) = ± 1/sqrt(2)
[Z: mængden af hele tal].
Division af (*) med cos(x)^2 giver således, idet
sin(x)/cos(x) = tan(x) [per definition]
at
3tan(x)^2 - 4tan(x) - 2 = 0
- en andengradsligning i tan(x). Sæt z = tan(x) og løs
3z^2 - 4z - 2 = 0
hvorefter de søgte værdier af x fremkommer ved løsning af den trigonometriske grundligning
z = tan(x).
//Singularity
Skriv et svar til: Løs ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
