Matematik

vektorer og cirkler..

11. oktober 2010 af guppymolga (Slettet)

hej. håber der er en eller flere der kan hjælpe..

1) bestem vektor W således ar u+v+w=0 og jeg får afvide at u og v danner en vinkel på 68,4 grader og har henholdsvis længderne 3,4 og 6,3 og jeg skal bruge skalarproduktet, så jeg er kommet frem til

cos (68,4)= vektor a * vektor b / (3,4*6,3) og det giver så

cos (68.4) * (3,4*6,3) = 7,8852

også ved jeg ikke rigtig hvad det næste skridt er..


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2010 af peter lind

Er der ikke flere oplysninger?. w kan nemlig ikke fastlægges entydig ud fra de givne oplysninger. Og hvad har det med cirkler at gøre? Kan vi ikke få den fulde opgave? 


Svar #2
11. oktober 2010 af guppymolga (Slettet)

nej der er ikke flere oplysninger og det er hele opgaven.

det var fordi jeg skulle have stillet et spørgsmål om cirkel men fandt ud af den selv også fik ikke rette det..


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2010 af peter lind

Så vil jeg foreslå at du laver et koordinatsystem, således at u peger i x-aksens retning. v vil så have koordinaterne 6,3(cos(68,4º, sin( 68,4º)). (Der er godt nok en anden mulighed nemlig en spejling i x-aksen; men det giver blot en tilsvarende spejlet vektor w)


Svar #4
11. oktober 2010 af guppymolga (Slettet)

okay. jeg prøver lige. tak.


Skriv et svar til: vektorer og cirkler..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.