Matematik

redegørelse for cylinders rumfang

10. april 2005 af YoungBlood (Slettet)
Jeg tror min hjerne er gået godt og grundigt på weekend, så jeg kan ikke lige overskue, hvordan jeg skal løse det første spørgsmål i opg. 6 i dette eksamenssæt:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2000/2000-8-2V-XMH.pdf

Jeg håber der er en som lige kan få sat mig i gang med opgaven =)

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2005 af Lurch (Slettet)

arealet af en cylinder er givet ved
V=PI*h*r^2

ved pythagoras kan du beskrive r som funktion af t
h=2t

prøv derfra

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2005 af sontas (Slettet)

V=PI*h*r^2 voluminet af en retvinklet cylinder
O = 2pi*r*h
t^2 + r^2 = 100 <=>
r^2 = 100-t^2

og ses at 2t = h
deraf fås :
V=PI*2t*(100-t^2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2005 af sontas (Slettet)

hov jeg kom til at give for meget info. O er i øvrigt en cylinders krumme overflade, som du egentlig ikke skal bruge til noget.

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2005 af Lurch (Slettet)

det var også det jeg skrev... :)
lad nu folk prøve selv før i løser hele skidtet

Skriv et svar til: redegørelse for cylinders rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.