Matematik

løs ligning 5-3(0,5x-1)=0,5x-14

12. oktober 2010 af drilicool (Slettet)

5-3(0,5x-1)=0,5x-14 "UMULIGT"



Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

gang ind i parentesen

gang alle led med 10, så er der ingen kommatal tilbage

læg 15x til på begge sider

læg  140 til på begge sider

del med tallet foran x på begge sider


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. oktober 2010 af volume (Slettet)

hey drillcool, ingen ting er umuligt...

først ganger vi ind i parantesen, så det står:

5-1,5x+3= 0,5x -14

8-1,5x = 0,5x -14

-1,5x-0,5x = -14-8

-2x= -22

-2x/-2 = -22/-2

x = 11


Svar #3
12. oktober 2010 af drilicool (Slettet)

mange tak for jeres svar...


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2010 af busbus (Slettet)

3(x+4)=5x-(2x+8) umulig


Skriv et svar til: løs ligning 5-3(0,5x-1)=0,5x-14

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.