Kemi

Beregn mL HCl for at ændre pH

14. oktober 2010 af Rina68 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa.

Jeg har 50 mL 0,20M eddikesyre som blandes med 50 mL 0,10MNatiumacetat. Jeg skal først beregne pH i denne opløsning. Jeg har fundet frem til at pH=4,4.

Nu skal jeg så find ud af hvor mange mL 0,20M HCl jeg skal tilsætte blandningen for at ændre pH til 3,8.

Jeg er helt på bar bund med hvordan jeg skal finde ud afdet.

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2010 af mathon

                                (cb-x)/(cs+x) = 103,8-4,76 = 0,109648

                                (0,05-x)/(0,01+x) = 0,109648        0<x<0,05
da
                                 CH3COOH   <--->    CH3COO-                 forskydes mod venstre ved tilsætning af HCl

hvoraf
                                 x = 0,003518 mol HCl

dvs
                                V = (0,003518 mol) / (0,20 mol/L) = 0,017589 L ≈ 17,6 mL


Svar #2
14. oktober 2010 af Rina68 (Slettet)

Jeg kangodt se det med den første del.

Men hvordan er mol saltsyre fundet?


Svar #3
15. oktober 2010 af Rina68 (Slettet)

Jeg sidder og ser i mine bøger. Kn se at 4,76 er pKs for eddikkesyren. Men hvor kommer de 3,8 fra?

Er det den pH jeg vil ned til?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. oktober 2010 af mathon

Ja


Skriv et svar til: Beregn mL HCl for at ændre pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.