Matematik

Tiden

14. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

nitratindholdet i spinat ændrer sig og følger forskriften:

z = 20,3 + 61,4 * 0,884^t

hvor t er tiden.

bestem nitratindholdet når vitaminindholdet er 15.

hvordan gør jeg det?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er en opgave, der er taget ud af en større sammenhæng. Du er nødt til at give hele opgaven, hvis du vil have andre til at hjælpe dig. Du har jo ikke angivet noget som helst om vitaminindholdet. Den samme opgave er i øvrigt blevet behandlet i sin helhed her i matematikforumet inden for de sidste par uger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2010 af NejTilSvampe

 find z, hvad det så end er i den her sammenhæng...


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, men du skal først finde den tid t, hvor vitaminindholdet er 15 .


Svar #4
14. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

opgaven hedder:

når spinat blancheres, ændrer vitaminindholdet y sig (målt i bestemt enheder) efter forskriften: y=31,5*0,887^t
hvor t er tiden
bestem tiden for y = 19. den har jeg regnet ud,

derefter bliver jeg stillet et spørgsmål:
nitratindholdet i spinat ændrer sig samtidig og følger forskriften: z = 20,3+61,4*0,887^t
hvor t er tiden.

bestem nitratindholdet når vitaminindholdet er 15.

giver det så mening?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. oktober 2010 af NejTilSvampe

 #3 - jeg læste kun overskriften og gik ud fra det var t han ville finde. Men som du selv siger kan man jo ikke vide hvad sammenhængen mellem vitaminin og -nitratindholdet er når han ikke har skrevet hele opgaven op. 

#4 - 

y =31,5*0,887^t  , isolér t for y=15 og substituer t ind i z(t).


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man skal først løse ligningen

19 = 31,5·0,887t

Løs dernæst ligningen

15 = 31,5·0,887t

og bestem z til dette tidspunkt.


Svar #7
14. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

jeg har løst ligningen 19 = 31,5*0,887^t til 4,22

hvordan løser jeg så den anden?


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Den anden løses jo helt på samme måde, blot står der "15" i stedet for "19" .


Skriv et svar til: Tiden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.