Matematik

Bevis ved induktion ved implikation

19. oktober 2010 af honeycup (Slettet)

Hej alle.

spørgsmålet lyder ;

Betragt en vilkårlig ordnet tabel T med N indgange. Bevis ved induktion
påstanden
j - i < 2^n ) A ( i, j) < = n
for alle hele tal i; j; n med 1 < = i < = j < = N og n = > 0.

Jeg kan saftens vise basisskridtet , men når det kommer til at bevise at det gælder for n + 1, driller det lidt da jeg ikke har noget at erstatte n med, som jeg ellers normalt ville gøre.

håber I kan spæde til med nogle gode ideer
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Med

A (i,j) < = n ,

mener du

∀i, j ≤ n                 ?


Svar #2
19. oktober 2010 af honeycup (Slettet)

hov, der er sgu smuttet et tegn, det lyder selvfølgelig således ;

j - i < 2^n => A ( i, j) ≤ n

og nej det er bare A(i,j) , det gælder desuden at A ( i , i) = 0


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Er så A(i,j) indholdet i tabellen i række i, søjle j, eller tilsvarende?


Svar #4
19. oktober 2010 af honeycup (Slettet)

Ja i og j er værdier fra tabel


Skriv et svar til: Bevis ved induktion ved implikation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.