Matematik

Rigtig eller forkert ?

22. oktober 2010 af Ukendtkurder (Slettet) - Niveau: 8. klasse

BLÆKREGNING

 Det her er opgaven :

Reducer udtrykket: 7(2a + 3b) - 2(6a - 3b)

Sådan her vil jeg stille den op:

Problem:                               Udregning:                          Resultat:

Reducer udtrykket             14a + 21 - 12a + 6b =           2a+27b

Rigtig eller forkert ?

Er udregningen fint, eller skal jeg skrive hvordan jeg fandt til det ? Synes at den ville blive lang hvis jeg skrev at man skulle gange 7 med 2 OSV. tror i min lære vil synes det fint ?

OPGAVE 2)

Beregn derefter udtrykkets værdi, når a = 4 og b=3

Skal man så gange 2a med 4 og 27 gange med 3 , så det bliver 8a+81b ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2010 af PeterValberg

7(2a + 3b) - 2(6a - 3b) =
(14a + 21b) - (12a - 6b) =
14a +21b - 12a +6b =
2a + 27b

Så skulle din lærer nok blive tilfreds :-)

Opgave 2 - Nej, det har du ikke helt rigtigt fat i

a = 4 og b = 3 indsættes i udtrykket 2a + 27b

(2·4) + (27·3) = 8 + 81 = 89
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Rigtig eller forkert ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.