Fysik

SPECIFIKKE VARMEKAPACITET !! SVAR HURTIGST MULIIGST PLZZ !

23. oktober 2010 af N007 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej :)
Jeg har lidt svært ved at regne vand specifikke varmekapacitet jeg har en formel: 

4,2*KJ/kg*grader

Jeg har vandets masse til 0.5 kg og ved ikke hvordan jeg kan regne det til KJ ??

HAR BRUG FOR ET SVAAR MEGET HURTIIGT PLZZ !!!!
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke en formel, du har, men vands specifikke varmekapacitet c = 4,2kJ/kg/K .Ganges dette med massen m af en vis mængde vand, fås varmekapaciteten mc af den mængde vand i kJ/K . Ganges dette yderligere med en temperaturændring ΔT, fås den energi Q = mcΔT , der skal anvendes for at opvarme den mængde vand til den temperaturændring.


Svar #2
23. oktober 2010 af N007 (Slettet)

jeg forstår det ikke helt???

Q=m*c*ΔT -->  Q=0,5*c*55,6 

Det er de tal jeg har indtil videre men ved bare ikke hvordan jeg finder c

c = vandets specifikke varmekapacitet: 4,2  •  KJ  ÷  Kg•grad

Apparatets efekt: W=J/s er 1675

Forstååår deet ikke !!!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det ville nok hjælpe (også for dig selv), hvis du ville formulere hele opgaven.  Du skal jo ikke finde c, den er givet. Du har åbenbart også en temperaturændring.


Svar #4
23. oktober 2010 af N007 (Slettet)

 Hmm ok .. opgaven går ud på at jeg skal beregne energimængden som vandet modtager under opvarmningen og at jeg skal bruge denne formel Q=m*c*ΔT

Men for at beregne denne formel, skal jeg finde c, som er den specifikke varmekapaciteten og vedsiden af den står en formel 4,2 • kJ ÷ kg•grad

Temperaturændringen har jeg regnet ud til 55,6 ºC

& du kan lige få tallene for forsøget hvis det hjælper:

Apparattets effekt W=J/s: 1675

Tidsforbrug s: 1m og 22sek

Vandets masse kg= 0.5

Start temp: 18,9 ºC

Slut Temp:74,5ºC

Håber du forstår det bedre nu :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. oktober 2010 af KimT.T. (Slettet)

c er konstant - den specifikke varmekapacitet og den er givet: 4,2 kj/kg*grad (kj/kg*grad er dens enhed!). Du skal bare sætte den ind i formlen, samt vandets masse og temperaturændringen:

Q = 0,5 kg * 4,2 kj/kg*grad * 55,6 grader = 116,76 J

Apparatets effekt skal du ikke bruge til at udregne energien som vandet modtager - men hvor meget energi som apparatet afgiver. Du skal huske, at der også går energi tabt til omgivelserne. Du kan udregne energiafgivelsen ved at sige:

Effekt * tid = 1675 J/s * 82 sek = 137350 J

Vi kan herved udregne nytteværdien:

116,76 J / 137350 J = 0,00085
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. oktober 2010 af KimT.T. (Slettet)

Hov, glemte at det var 116,76 kJ dvs. 116760 J.

Nytteværdien bliver derved højere (undrede mig også lige hvorfor den var så lav):

116760 J / 137350 J = 0,85


Svar #7
23. oktober 2010 af N007 (Slettet)

 Ok , Tak skal du have har fattet det ! :):)


Skriv et svar til: SPECIFIKKE VARMEKAPACITET !! SVAR HURTIGST MULIIGST PLZZ !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.