Matematik
Triometrisk funktion
11. april 2005 af
jonasnb (Slettet)
Hejsa, jeg er helt stået af ved dette emne, og håber der sidder et skarpt hoved som har lyst til at hjælpe mig.
(3,14 lig pi)
f(x)= x-2sin(x) og -3,14
*bestem f'(x)
*fortegnsvariation
*angiv monotoniintervallerne for f og bestem evt lokal ekstrema
*
(3,14 lig pi)
f(x)= x-2sin(x) og -3,14
*bestem f'(x)
*fortegnsvariation
*angiv monotoniintervallerne for f og bestem evt lokal ekstrema
*
Svar #1
11. april 2005 af jonasnb (Slettet)
kom til at sende den før den var færdig.
f(x)= x - 2sin(x) og -3,14
*bestem f'(x)
*fortegnsvariation for f'
*monotoniintervallerne for f og evt. lokale ekstrema
*værdimængden
*Bestem en ligning for tangenten til kurven i (3,14/2 , f(3,14/2))
"3,14 står for pí"
Det jeg har sværest ved at er finde f' og så kan jeg slet ikke hitte ud af den sidste med tangenter....
På forhånd tak.
f(x)= x - 2sin(x) og -3,14
*bestem f'(x)
*fortegnsvariation for f'
*monotoniintervallerne for f og evt. lokale ekstrema
*værdimængden
*Bestem en ligning for tangenten til kurven i (3,14/2 , f(3,14/2))
"3,14 står for pí"
Det jeg har sværest ved at er finde f' og så kan jeg slet ikke hitte ud af den sidste med tangenter....
På forhånd tak.
Svar #2
11. april 2005 af jonasnb (Slettet)
Bare lidt hjælp....jeg kan ikke rigtig komme igang!
og så en metode til at finde den sidste
og så en metode til at finde den sidste
Svar #3
11. april 2005 af Epsilon (Slettet)
#1:
" *bestem f'(x) "
Differentier funktionen, idet du benytter reglen om differentiation af en sum af differentiable funktioner;
f(x) = g(x) + h(x) =>
f'(x) = g'(x) + h'(x)
Sæt g(x) = x og h(x) = -2sin(x).
" *fortegnsvariation for f' "
Undersøg f' med hensyn til fortegn. Husk, at vi kun betragter funktionerne på intervallet ]-pi;pi[.
" *monotoniintervallerne for f og evt. lokale ekstrema "
Lokale ekstrema skal opsøges i de punkter, hvor f'(x) = 0. Ifølge monotonisætningen er f (strengt)voksende, hvis f'(x)>0 og (strengt) aftagende, hvis f'(x)
" *værdimængden "
Bemærk, at f er kontinuert, dvs. der er ingen "huller" i værdimængden.
" *Bestem en ligning for tangenten til kurven i (3,14/2 , f(3,14/2)) "
Brug tangentligningen
y = f(x0) + f'(x0)*(x-x0)
med x0 = pi/2.
//Singularity
" *bestem f'(x) "
Differentier funktionen, idet du benytter reglen om differentiation af en sum af differentiable funktioner;
f(x) = g(x) + h(x) =>
f'(x) = g'(x) + h'(x)
Sæt g(x) = x og h(x) = -2sin(x).
" *fortegnsvariation for f' "
Undersøg f' med hensyn til fortegn. Husk, at vi kun betragter funktionerne på intervallet ]-pi;pi[.
" *monotoniintervallerne for f og evt. lokale ekstrema "
Lokale ekstrema skal opsøges i de punkter, hvor f'(x) = 0. Ifølge monotonisætningen er f (strengt)voksende, hvis f'(x)>0 og (strengt) aftagende, hvis f'(x)
" *værdimængden "
Bemærk, at f er kontinuert, dvs. der er ingen "huller" i værdimængden.
" *Bestem en ligning for tangenten til kurven i (3,14/2 , f(3,14/2)) "
Brug tangentligningen
y = f(x0) + f'(x0)*(x-x0)
med x0 = pi/2.
//Singularity
Skriv et svar til: Triometrisk funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
