Kemi

Lewis struktur

27. oktober 2010 af multi376 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 Hvordan ved man hvor mange dobbeltbindinger et stof skal have. Det kunne være rigtig godt hvis en kunne vise mig hvordan man kommer frem til Lewis struktur for IO3- 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

Elektroner der skal bruges for at opfylde oktetreglen:   8 (I) +3*8 (O) = 32 elektroner

Elektroner til rådighed (valenselektroner):  7 (I) + 3*6 (0) + 1 (ladningen) = 26. 

Der mangler så 32 - 26 = 6  vi skal så bruge 6 enkeltbindinger = 3 dobbeltbindinger for at oktetreglen kan opfyldes.

derefter skal de  26 - 6 = 20 elektroner anbringes.

                                   O...... = I..  = O......

                                              = O......

I har dobbeltbinding til de tre O. I har to frie elektroner og hvert O 6 frie elektroner   2 + 3*6 = 20


Svar #2
27. oktober 2010 af multi376 (Slettet)

 men den skal jo kun have to dobbeltbindinger ifølge http://en.wikipedia.org/wiki/Iodate


Svar #3
27. oktober 2010 af multi376 (Slettet)

 ingen der vil hjææælpe, jeg vil virkelig gerne forstår det 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

du kan sætte en parentes uden om min tegning og skrive et minus i øverste højre hjørne, eller fjerne en af dobbeltbindingerne og sætte et minus ved det yderste atom hvorfra du fjernede bindingen. Begge metoder bruges. Den første er mest naturtro, den anden gør det nemmere at se hvor bindingen til et andet stof foregår.


Skriv et svar til: Lewis struktur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.