Matematik

eksponentiel funktion

27. oktober 2010 af 215 (Slettet)

hvad betyder de enkelte værdier i en eksponentiel funktion.. Jeg har en opgave hvor jeg skal beskrive hvad begge tal betyder, hvillket jeg gerne vil have lidt hjælp til.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2010 af MathiasNordberg (Slettet)

 f(x) = b * a^x

f(x) - funktionen af x

b - skæringspunktet i 2. aksen (y-aksen)

a - fremskrivningsfaktoren


Svar #2
27. oktober 2010 af 215 (Slettet)

 men.. prøv lige at se denne.. forstår ikke lige hvordan dette kan lade sig gøre i denne..

Vedhæftet fil:måling.doc

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

De 18,6 angiver skummets højde h til tiden t = 0 , umiddelbart efter, at der er skænket op. Med tiden t aftager skummets højde, og konstanten 0,99409 er et mål for, hvor hurtigt det aftager.


Svar #4
27. oktober 2010 af 215 (Slettet)

 ja.. men den aftager jo 0,00591


Svar #5
27. oktober 2010 af 215 (Slettet)

 for mig virker det ikke sårlig realistisk.. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Efter 1 min, t=60, er skummet aftaget til 70% af den oprindelige højde g(0) = 18,6cm, og efter 2 min, t=120, til 49% af den oprindelige højde. Efter 10 min er højden 2,9% af den oprindelige højde 18,6cm . Det lyder da ikke urimeligt.

h = g(t) = 18,6·0,99409t


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.