Matematik

Uden for parentes, Nul-reglen, Ligninger,

28. oktober 2010 af IluTom (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey!

Jeg har svært ved et par opgave, som jeg håber i kan hjælpe mig med.

Sæt x uden for parentes og løs ligningen ved hjælp af nul-reglen.

1.  2x^2+12x=0

2. 4z^2+z=9z

3. I en retvinklet trekant er den ene katete 40 cm lang, og summen af de 2 andre sider er 80 cm. Beregn længden af hver af de to andre sider.

Trigonometri

4. En ABC har sidelængderne a=12, b=18 og c=27. PQR er ensvinklet med ABC, og den korteste side i PQR har længden 18. Bestem de to resterende sider i trekanten.

5. Hjørnerne A, B og C i kvadraterne med siderne 4, 7 og x ligger på linje. Find sidelængden x af det største kvadrat. (Brug de to ensvinklede trekanter

                                       C_____________

                B_________|                               |

   A_____|                     |                                |

    |_____|_________|______________|

         4               7                        x

Vedhæftet fil: trig.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2010 af narmi (Slettet)

har du selv en ide til hvordan man løser opgaverne? hvis vi starter med opgave 1 og 2. du kan vel sætte x uden for parentes?


Svar #2
28. oktober 2010 af IluTom (Slettet)

Jeg har virkelig ingen idé om hvordan man gør (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2010 af narmi (Slettet)

2x^2+12x=0 hvis du sætter x udenfor parentes får du x*(2x+12)=0 hvad siger nulreglen så?


Svar #4
28. oktober 2010 af IluTom (Slettet)

A*B=0 så må A eller B være 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2010 af narmi (Slettet)

... x*(2x+12)=0 hvad kan x være så ligningen giver nul?

x kan være 2 forskellige tal som begge opfylder at ligningen giver 0
 


Svar #6
28. oktober 2010 af IluTom (Slettet)

x = -6 eller 0


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. oktober 2010 af narmi (Slettet)

ja det er svaret på opgave nr. 1.. så prøv at gøre det samme i opgave 2


Svar #8
28. oktober 2010 af IluTom (Slettet)

Det var en forkert opgave jeg kom til at skrive i 2.

4x^2=12x

4x^2-12x=0

x*(4x-12)=0

x=0

4x-12=0

x= 12 over 4 ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. oktober 2010 af narmi (Slettet)

ja x=0 eller x=3

hvad vil du så gøre i opgave 3? kan du starte på den?


Svar #10
28. oktober 2010 af IluTom (Slettet)

Hmm.

Hvis A = 40 og B+C = 80

40^2+C^2=B^2

(80-B)^2

Skal man så bruge kvadreringssætning?


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. oktober 2010 af narmi (Slettet)

kan du godt men hold det i x og y'er.. lidt nemmere så du ikke blander a og A og b og B

så:

a^2 + b^2 = c^2 --> 40^2 + y^2 = (80-y)^2 find ud af hvad y er ved at isolere y
 


Svar #12
28. oktober 2010 af IluTom (Slettet)

Det er jeg ikke helt sikker på hvordan man gør.

(Men er ikke y=30?)


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. oktober 2010 af narmi (Slettet)

jo det er den.. så er det bare at sige 80-30=50

så har du de to længder 30 og 50
 


Svar #14
28. oktober 2010 af IluTom (Slettet)

Tak :D Hvordan får jeg startet på opg. 4?


Brugbart svar (0)

Svar #15
28. oktober 2010 af narmi (Slettet)

hvad ved du om ensvinklede trekanter? altså du har trekant ABC og PQR og har sidelængderne a12 b18 c27 i PQR har du 18 som den korteste længde.

hvad er forholdet mellem de 2 korteste længder?


Svar #16
28. oktober 2010 af IluTom (Slettet)

Forholdet? Mener du 12-18? Jeg forstår ikke rigtig opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #17
28. oktober 2010 af narmi (Slettet)

18/12=1,5 er forholdet mellem dem. kan du så finde de andre længder?


Svar #18
28. oktober 2010 af IluTom (Slettet)

Skal man så bare lægge 1,5 til b18 og c27 ?

Forstår det ikke helt.


Brugbart svar (0)

Svar #19
28. oktober 2010 af narmi (Slettet)

p/a = q/b = r/c

du ved at p/a er 1,5 så hvis vi sætter det op vi ved får vi:

18/12 = q/18 = r/27 = 1,5

så har du ligningerne: q/18 = 1,5 og r/27 = 1,5

så skal du bare finde ud af hvad q og r er ved at isolere dem så har du sidelængderne


Svar #20
28. oktober 2010 af IluTom (Slettet)

Så q=27 og r=40,5


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.