Matematik

Udledning af formel

30. oktober 2010 af turk89 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej!

Jeg har vedlagt "problemet" som en fil. Håber, at der er nogle, der vil hjælpe. :-)

Tak på forhånd!

Vedhæftet fil: Udledning.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Den betragtede funktion har formen

f(θ) = a + b·cos(2θ) + c·sin(2θ), hvor

a = (Ix + Iy)/2, b = (Ix -Iy)/2, og c = -Ixy .

Vi har

f'(θ) = -2b·sin(2θ) + 2c·cos(2θ), hvoraf

f'(θ) = 0 ⇒ -2b·sin(2θ) + 2c·cos(2θ) = 0 ⇒ sin(2θ)/cos(2θ) = tan(2θ) = c/b = 2·Ixy/(Iy - Ix)


Svar #2
30. oktober 2010 af turk89 (Slettet)

#1

Mange tak. Skal den ikke hedde til sidst:

c/b = -2·Ixy/(Iy - Ix)

(altså minus foran 2)?


Brugbart svar (2)

Svar #3
30. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, for der er jo byttet om på Ix og Iy i forhold til definitionen for b , hvorved udtrykket stemmer overens med forlægget.


Svar #4
30. oktober 2010 af turk89 (Slettet)

#3

Ja, det punkt havde jeg ikke bemærket.

Hvis jeg skriver:

c/b = -2·Ixy/(Ix - ly)

Så er det korrekt med minus fortegn.

Hvorimod:

c/b = 2·Ixy/(Iy - lx)

Her vil minus fortegn forsvinde.

Er korrekt tolket?


Brugbart svar (2)

Svar #5
30. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt, da -(Ix - Iy) = Iy - Ix


Skriv et svar til: Udledning af formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.