Matematik

funktioner!!!

31. oktober 2010 af Jensen11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen, er i problemer med disse tre opgaver. håber der er nogen der kan hjælpe med at få gjort kål på dem, er nemlig ved at være træt af de tre opgaver her. Jeg siger gerne tak til alle jer derude der kan finde ud af dem, på forhånd tak for hjælpen.

1) Bestem koordinatsættet til hvert af de punkter på grafen for funktionen f(x) = x^3 – x + 1, hvori tangenten er parralel med    linjen y = 2x + 5.

2) Bestem toppunkter og monotoniforhold for funktionen f(x) = x^3 – 6x^2 + 9x – 2.

3) Gør rede for, at funktionen f(x) = x^3 – 3/x, x > 0, er voksende.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2010 af STX2010 (Slettet)

Altså i 1'eren ska du vel bare regne tallet ud og så placere det på koordinat-systemet sådan at den bliver paralel med linjen y.. Jeg har ik selv regnet/ lavet den, men det burde ik være så svært (-:


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2010 af ramme2 (Slettet)

2)     Differentier f(x) og sæt det differentierede udtryk f'(x) = 0 . Du får derefter en andengradsligning som du løser. De  2 x-værdier for 2-gradsligningen er x koordinaterne for ekstrema. De indsættes igen i    f(x) = x3 – 6x2 + 9x – 2.   på x plads.


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2010 af ramme2 (Slettet)

3)  kan jeg måske også finde ud. Der skal jeg vide om der menes  f(x) = (x^3 – 3)/x,  x > 0  eller  f(x) = x^3 – (3/x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

I 1) skal man løse ligningen  f'(x) = 2, da vi skal finde de steder, hvor grafen for f(x) har en tangent med hældning lig med hældningen for den givne linie, altså 2.

2) Toppunkter hører hjemme under parabeler, 2-gradspolynomier. Her har vi et 3.-gradspolynomium, og vi kan ikke tale om toppunkter for denne graf. Derimod kan vi finde ekstremer og undersøge monotoniforhold.

3) Her  menes der sikkert  f(x) = x3 - (3/x) , x > 0. Bestem den afledede f'(x) og vis, at f'(x) > 0 for alle x > 0. Hvis dette kan vises, er dermed vist, at f(x) er voksende for x > 0.


Skriv et svar til: funktioner!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.