Matematik
afledet funktion
13. april 2005 af
rizza (Slettet)
hvis f(x) = 17v/(o,008v^2+0,2v+4)
er f'(x) så ikke: (68-0,136v^2)/(0,008v^2+0,2v+4)^2
jeg kan bare ikke finde nogle nulpunkter for den afledede, så tror det er forkert.
er f'(x) så ikke: (68-0,136v^2)/(0,008v^2+0,2v+4)^2
jeg kan bare ikke finde nogle nulpunkter for den afledede, så tror det er forkert.
Svar #1
13. april 2005 af Rasmus.p (Slettet)
Diffen er vidst:
(2125*(v^2-500))/(v^2+25*v+500)^2
Nulpunktet findes ved at sætte tælleren lig 0, så 2125*(v^2-500)=0 => v=+/-10*sqrt(5)
Held og lykke med at bestemme diffen.
(2125*(v^2-500))/(v^2+25*v+500)^2
Nulpunktet findes ved at sætte tælleren lig 0, så 2125*(v^2-500)=0 => v=+/-10*sqrt(5)
Held og lykke med at bestemme diffen.
Svar #2
13. april 2005 af Epsilon (Slettet)
Som du har opskrevet f, er den afledede nul overalt. Du må mene
f(v) = 17v/(0.008v^2 + 0.2v + 4)
I så fald har du differentieret korrekt, men den afledede har da sandelig nulpunkter, thi
f'(v) = 0 <=>
68 - 0.136v^2 = 0 <=>
v^2 = 500 <=>
v = ± sqrt(500) = ± 10*sqrt(5)
//Singularity
f(v) = 17v/(0.008v^2 + 0.2v + 4)
I så fald har du differentieret korrekt, men den afledede har da sandelig nulpunkter, thi
f'(v) = 0 <=>
68 - 0.136v^2 = 0 <=>
v^2 = 500 <=>
v = ± sqrt(500) = ± 10*sqrt(5)
//Singularity
Skriv et svar til: afledet funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
