Kemi

Nulteordens opg :S

31. oktober 2010 af ramuk (Slettet)

Hejsa:)

Følgende opgave driller:

t                      [A]
0s              0,100 M
50s            0,087 M
100s          0,063 M
150s          0,050 M
250s          0,037 M
 

Resultaterne stammer fra en nulte ordens reaktion.

- Bestem hastighedskonstanten:

Skal jeg ta gennemsnittet [A] for at løse opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2010 af mathon

lineær regression:

               [A] = -2,613514·10-4·t + 0,096149 

.............

teori:

          -d[A]/dt = v = k·[A]0 = k

           d[A]/dt = -k                                     som integreret med hensyn til t giver

            ∫ (d[A]/dt)dt = ∫ -kdt

            ∫d[A] = -k·t + [A]o

            [A] = -k·t + [A]o


Skriv et svar til: Nulteordens opg :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.