Matematik
Irrationel funktion
13. april 2005 af
v525 (Slettet)
Hejsa.
Jeg har følgende opg.:
Gør rede for, at f'(x) = 1/rod(2x +4) , x >= -2
Øh ja, hvordan det?
Jeg har følgende opg.:
Gør rede for, at f'(x) = 1/rod(2x +4) , x >= -2
Øh ja, hvordan det?
Svar #3
13. april 2005 af v525 (Slettet)
Det går jo godt i dag ...
Det resterende af opg. lyder:
En funktion f har forskriften f(x) = rod(2x +4) , x >= -2
Herefter er spøgsmålet:
Gør rede for, at f'(x) = 1/rod(2x+4) , x > -2
Det resterende af opg. lyder:
En funktion f har forskriften f(x) = rod(2x +4) , x >= -2
Herefter er spøgsmålet:
Gør rede for, at f'(x) = 1/rod(2x+4) , x > -2
Svar #4
13. april 2005 af allan_sim
#3. Du skal have fat i reglen for sammensatte funktioner, idet din funktion er af typen
f(x) = g(h(x))
hvor g(x) kaldes den ydre funktion og h(x) den indre funktion.
Reglen fortæller os, at
f'(x) = g'(h(x))*h'(x)
Du skal altså først differentiere den ydre funktion og lade den indsre stå. Derefter differentierer du den indre og ganger det hele sammen.
I dit tilfælde er g(x)=rod(x) og h(x)=2x+4.
f(x) = g(h(x))
hvor g(x) kaldes den ydre funktion og h(x) den indre funktion.
Reglen fortæller os, at
f'(x) = g'(h(x))*h'(x)
Du skal altså først differentiere den ydre funktion og lade den indsre stå. Derefter differentierer du den indre og ganger det hele sammen.
I dit tilfælde er g(x)=rod(x) og h(x)=2x+4.
Svar #5
14. april 2005 af v525 (Slettet)
Ik' andet?!
Det der forvirrede mig var "Gør rede for"... Har endnu ikke haft en opgave der var formuleret sådan..
Takker mange gange for svaret :-)
Det der forvirrede mig var "Gør rede for"... Har endnu ikke haft en opgave der var formuleret sådan..
Takker mange gange for svaret :-)
Skriv et svar til: Irrationel funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
