Fysik

Betydende cifre i 0,49 * 10^-3

01. november 2010 af yass0043 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej

Jeg er i tvivl om, hvor mange betydende cifre der er her :/

t = 0,49 * 10-3 s

Jeg håber der er nogen, der kan hjælpe...
På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Der er 2 betydende cifre.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. november 2010 af Anxyous (Slettet)

 Betydende cifre tæller man fra og med det første ciffer, som ikke er nul. Derfor er der, som Andersen11 skriver, 2 betydende cifre her.


Svar #3
01. november 2010 af yass0043 (Slettet)

Ahaa.. Tak skal I have :)
Jeg går ud fra, at det har noget at gøre med den regel, der siger at man skal bruge samme antal cifre som det tal med færrest antal betydende cifre når der multipliceres eller divideres... her er det så 0,49.....

Meeen, hvordan ville hele resultatet så se ud, hvis man ikke tænkte på betydende cifre?? :/

"tjek på en lommeregner" --- Jeg kan ikke finde ud af at skrive 10-3 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2010 af Anxyous (Slettet)

Hvis lommeregneren har funktionerne, kan du:

Skrive * 10^-3

Skrive E-3

Taste 10x og så skrive -3.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

10-3 = 1/103 = 1/1000 = 0,001


Svar #6
01. november 2010 af yass0043 (Slettet)

Nåå, sådan...
Så resultatet giver:

0,49 * 0,001 = 0,00049 ≈ 0,00


Nyt spørgsmål :)

Har (-2,3) 3 betydende cifre? Jeg er ikke sikker på om et fortegn er et betydende ciffer?
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. november 2010 af Anxyous (Slettet)

 Jeg ville nu aldrig aflevere et resultat som ≈ 0.

Et fortegn er ikke et ciffer. Tallet har to betydende cifre.


Svar #8
01. november 2010 af yass0043 (Slettet)

 Taktak.. Det ville jeg heller ikke :)
Hav en god aften. Godnat


Skriv et svar til: Betydende cifre i 0,49 * 10^-3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.