Kemi

Formelle koncentration og afstemt reaktionsskema

01. november 2010 af Mads_Kronborg (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa folkens

Jeg har endnu et problem som jeg har brug for hjælp til.

Du afvejer 9,12g calciumchlorid dihydrat og opløser det i demeniraliseret vand til et slut volumen på 500 mL

b) Beregn opløsningens formelle koncentration

 Mit svar:

M (CaCl2 * 2H2O)= 40,08 + 35,45 * 2 + 4 * 1,008 + 2 *16= 147,012

n= 9,12 g / 147,012 g/mol = 1340,75 mol

C=1340,75 mol / 500 mL = 2,6815 mol/L

Den fremstillede opøsning af calciumchlorid blandes med 27,4 mL 0,314 mol/L Agno3

c) Opskriv et afstemt reaktionsskema med fasebetegnelser for den proces, der finder sted ved sammenblandingen.

Denne kunne jeg ikke finde ud af


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2010 af Phienix (Slettet)

Dine udregninger ser gode nok ud.

Ag og Cl reagerer gerne og danner bundfald. Din reaktion når væskerne blandes er

CaCl2 (aq) + 2 AgNO3 (aq) <---> 2 AgCl (s) + Ca(NO3)2 (aq)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2010 af kieslich (Slettet)

Regnefejl:   n = 9.12g/147.012g/mol = 0.0620 mol    C=0.0620mol/0.5 L = 0.124mol/L


Skriv et svar til: Formelle koncentration og afstemt reaktionsskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.