Matematik

Find cirklens diameter når arealet er

02. november 2010 af Aviance (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Tænkte på om nogle kunne hjælpe mig med at finde en cirkel's diameter med dens areal ?

Opgaven lyder sådan her:

Find cirklens diameter når arealet er

a. 12,56 m2

b. 50,24 m2

c. 176,625 cm2

d. 7,065 cm2

En formular på hvordan man gør dette ville være en meget stor hjælp :-)

På forhånd tak for hjælpen

- Clausen


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2010 af peter lind

A = π*d2/4


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2010 af Yow! (Slettet)

aviance altså.... tænk dig lidt om...

du har formlen for arealet af en cirkel:

areal = pi gange radius2

i a., b., c. og d. kender du arealet... indsæt de kendte værdier og isoler r...


Svar #3
02. november 2010 af Aviance (Slettet)

 Ja, men jeg skal bruge en diameter, ikke areal :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2010 af Yow! (Slettet)

ja... i formlen indgår der en radius, som kan blive til en diameter, ved at gange radius med 2.... :-)


Svar #5
02. november 2010 af Aviance (Slettet)

 Ja, men jeg har ikke radius-en af den, den er ikke opgivet i selve opgaven ^^


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2010 af Yow! (Slettet)

nej.... det er netop det opgaven går ud på: at finde diameteren( som er 2 gange radius)...

i øvrigt er det her ikke B-niveau o.0  
 bare så du har den til næste gang....


Svar #7
02. november 2010 af Aviance (Slettet)

 Det er åbenbart B-niveau på vores skole, men hvad for et niveau vil du da kalde det for ? :-)

Og så må jeg jo nok ændre spørgsmålet til: Hvordan regner man radius ud af arealet =D

- Clausen


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Cirklens areal er angivet ved:

η * r2

indsæt de oplysninger, du har og kald radius for x: 

a)

3,14 * x2 = 12,56

x2 = 12,56 : 3,14

x2 = 4

x = 2

radius er altså 2, og da diameteren er det dobbelte, så er resultatet altså 4 m

Prøv så selv med de næste opgaver


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. november 2010 af mathon

eller

        Ac = π·r2 = π·(d/2)2 = π·(d2/4) = (π/4)·d2

        d = √((4/π)·Ac)

...................

ex.
   b.     Ac = 50,24 m2

            d = √((4/π)·(50,24 m2))  ≈ 8,0 m


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. november 2010 af Imprafir (Slettet)

Arealet af cirklen er: A = π*r^2 (Areal = pi*radius^2)

Eller: r^2 = A/π 

Du kender både areal og pi. I den første opgave giver dette: r^2 = 12,56 / π = r^2 = 3,997. For at finde r, kan du tage kvadratroden af dette. 

√3,997 = 1,999. Dvs. at r = 1,999. Diameteren er det dobbelte af r. Dvs. 1,999 * 2 = 3,998

Det kan godt være at der er andre måder. Kunne bare ikke lige komme i tanke om andre, men håber det hjalp :)



 


Svar #11
02. november 2010 af Aviance (Slettet)

 Hvis jeg skal være hel ærlig, så fatter jeg ikke en skid :s

Hvordan kan jeg r^2 når jeg ikke kender r (Som jeg regner med er radius)


Brugbart svar (1)

Svar #12
02. november 2010 af Imprafir (Slettet)

Ja r er radius. r^2 er det samme som r * r. Du kender ikke r, men du kender pi og arealet. Formlen for at beregne r^2 har jeg skrevet i mit sidste indlæg. Nemlig: r^2 = A / π. Du kender både A og π. Divider disse og du har r^2. Men du er ikke interesseret i r^2, men bare r. Derfor tager du kvadratroden af dit resultat fra før. Nu da du har radius kan du finde diameteren ved blot at gange med 2, da diameteren er det dobbelte af radius. 


Brugbart svar (1)

Svar #13
02. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#11

Du bruger formlen for cirklens areal A = π·r2 til at isolere r, når arealet A er kendt, som det er blevet gjort mange gange ovenfor:

r = √(A/π) .

Kendes arealet A, divideres det med π, hvorefter kvadratroden uddrages med cirklens radius som resultat. Diameteren er da det dobbelte af radius.


Svar #14
02. november 2010 af Aviance (Slettet)

 Siger mange tak for hjælpen, opgaven er nu klaret :-)

- Clausen


Brugbart svar (0)

Svar #15
05. oktober 2011 af mitnavnerjosefine (Slettet)

Går du da i 8.klasse? :-) eller gik, må det jo være..
Det gør jeg, og vi har de helt samme spørgsmål i vores matematikbog - i hvert fald lige med det der.. :-) 

Er det virkelig B-niveau??? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #16
02. november 2011 af mett242b (Slettet)

Dig der har oprettet spørgsmået.. jeg har det samme problem og fatter ikke de andres svar.. hvad gjorde du? :D


Brugbart svar (0)

Svar #17
02. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#16

Læs svaret i #13. Der står præcis, hvad du skal gøre.


Skriv et svar til: Find cirklens diameter når arealet er

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.