Fysik

Opvarmning - varmeisoleret system

03. november 2010 af SAGU (Slettet) - Niveau: B-niveau

100 g. is opvarmes i et varmeisoleret system.

a) Hvor meget energi skal der til at smelte isen?

b) Opvarmningen fortsættes til vandet koger. Hvor meget energi skal der tilføres?

c) Al vandet fordampes. Hvor meget energi skal der til at fordampe vandet?

d) Giv et bud på hvorfor det er værre at skolde sig på 100 grader C varm vanddamp, end det er at skolde sig på 100 grader C varmt vand.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2010 af mathon

til smeltning af 1 g is kræves 334 J


Svar #2
03. november 2010 af SAGU (Slettet)

okay, og?

Er det fundet i databogen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2010 af mathon

Ja

        vands smeltevarme          vands varmekapacitet          vands fordampningsvarme ved 100ºC

               LS = 334 kJ/kg                   c = 4,186 kJ/(kg·K)                                    LF = 2260 kJ/kg


Svar #4
03. november 2010 af SAGU (Slettet)

okay, og? hvad så nu?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2010 af mathon

energikrav
      til

              smeltning                                      opvarmning                               fordampning ved 100ºC                     
    (0,100 kg)·(334 kJ/kg)              (0,100 kg)·(4,186 kJ/(kg·K))·(100 K)              (0,100 kg)·(2260 kJ/kg)


Svar #6
03. november 2010 af SAGU (Slettet)

ja, men hvad skal jeg bruge det til. Jeg kan ikke se om det er opgave a eller b eller c eller d du regner?


Skriv et svar til: Opvarmning - varmeisoleret system

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.