Matematik

Bevis Skæring mellem linje og plane

04. november 2010 af danhansendk (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hejsa jeg søgere et bevis for Skæring mellem linje og plane Synes nemlige ikke jeg kan finde nogle på nettet og der er ingen i mine matematik bøger. Håber i kan hjælpe mig

Mvh Mig


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2010 af mathon

         planen
                   har ligningen
                                                       ax + by + cz + d = 0

         linjen

                   har
         parameter--
         remstillingen           
                                                       (x,y,z) = (xo,yo+zo)  + t·(e,f,g)
eller
                                                       x = xo + t·e
                                                       y = yo + t·f                                   og skalarproduktet [a,b,c]•[e,f,g] ≠ 0
                                                       z = zo + t·g

som indsat i planens ligning
muliggør en beregning af t.

afsluttende indsættes den beregnede t-værdi i
linjens parameterfremstilling,
hvorefter
skæringspunktets koordinater kan beregnes.


    


Skriv et svar til: Bevis Skæring mellem linje og plane

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.