Matematik

Eksponentielle funktioner

04. november 2010 af Skumsøvne (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan finder jeg ud af om y=x2+2 og y=1/x er eksponentielle funktioner eller ej?

Og så skal jeg desuden finde y for den af de fundne eksponential funktion der har tilvæksten 100% når x stiger med en (dvs., den funktion der har "procentændring som decimalbrøk" p lig med 1, se næmere i bogen på side 30 (matema10k c-niveau)) , og de forskelliger x'er er:

x=0, x=1 og x=5..

Jeg ved jeg finder a v. procent v. a=p/100, men hvordan finder jeg b, for jeg skal vel sætte det ind i y=b*ax?

Vi er lige gået fra lineære funktioner til eksponentielle, men jeg mangler en meget pædagogisk forklaring på hvorfor og hvordan eksponentielle tegnes med den der bue?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2010 af peter lind

En eksponentialfunktion har formen y = b*ax.  Se efter om de 2 funktioner har den form

Du kan altså ikke regne med at andre har de samme lærebøger som dig.


Svar #2
04. november 2010 af Skumsøvne (Slettet)

Det har de umiddelbart ikke?

Nej nej, det var også bare hvis du ikke forstod hvad jeg skrev, så HVIS du havde den bog ved jeg at der står noget om det der.


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.