Matematik

Et hurtigt spørgsmål

05. november 2010 af Imprafir (Slettet)

Hej, undrede mig bare lige over en opgave hvor man skal skrive følgende som én potens af 10.

100*10^(-4)/10^(-2)

Jeg får det til 1: 100*10^(-4)/10^(-2) = 10^(-2)/10^(-2) = 1

Men jeg ved at svaret er 10^(6) Så hvordan skriver man dette som én potens af 10?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven, som du har skrevet den her, reduceres korrekt til 1, som du har gjort det. Måske du ikke har gengivet opgaven korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2010 af ramme2 (Slettet)

Der må være en fejl et eller andet sted   100*10^(-4)/10^(-2) =1


Svar #3
05. november 2010 af Imprafir (Slettet)

 Hmm, det kan jo være at facitlisten tager fejl, men er du sikker på at man skal reducere i denne opgave? Er det den korrekte måde at skrive følgende som én potens af 10? Ellers kunne jeg jo bare skrive 10^(0) = 1


Svar #4
05. november 2010 af Imprafir (Slettet)

Men 100*10^(-4) = 0,01 = 10^(-2) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2010 af ramme2 (Slettet)

Men 100*10^(-4) = 0,01 = 10^(-2)    Det er korrekt. Det er også mest korrekt at reducere #0 til   =1. Hvis du angiver 10^(0) er du ikke færdig med din reduktionsopgave. 


Svar #6
05. november 2010 af Imprafir (Slettet)

Men der står ikke at det er en reduktionsopgave. Der står at jeg skal skrive følgende som én potens af 10, hvor facitlisten angiver 10^(6) som det rigtige svar. Synes selv det ikke giver nogen mening... 


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. november 2010 af ramme2 (Slettet)

OK. så er 10^0 en korrekt angivelse. Men det er svært at bedømme hvilken fejlkilde der er tale om, hvis resultatet ikke er i overenstemmelse med facitlisten.


Svar #8
05. november 2010 af Imprafir (Slettet)

Ja det er korrekt, men jeg formoder at det er facitlisten der er galt på den i dette tilfælde. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Og du er sikker på, at du har gengivet opgaven korrekt her?


Svar #10
05. november 2010 af Imprafir (Slettet)

Ja, men jeg kan da godt beskrive det med ord hvis det er...

I tælleren står der: 100*10^(-4)

og i nævneren står der 10^(-2)

I opgaven står der at man skal skrive dette som én potens af 10. 


Skriv et svar til: Et hurtigt spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.