Matematik

Hjælp søges!!!

14. april 2005 af KennethC (Slettet)
Hej... Søger hjælp til følgende:

Renten er 1,25% pr. måned og der pålægges rente hver måned

1) Motorcyklet betales i 3 rater:

1. rate på kr. 10.000 betales nu (købstidspunktet)
2. rate på kr. 5.000 betales om 3 måneder
3. rate på kr. 2.500 betales om et år

2) Motorcyklet betales med 12 månedlige rater hver på kr. 1.600, hvoraf den første betales én måned efter købstidspunktet.

Hvilken betalingsordning er mest fordelagtig for Peter?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2005 af Epsilon (Slettet)

Det er da ikke til at udtale sig om, hvis ikke man kender prisen på den famøse motorcykel endsige lånets størrelse. For der må da være tale om et lån med et vist pålydende, som skal afdrages med de viste rater. Ellers må du forklare nærmere.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2005 af iB (Slettet)

#1
Motorcyklen koster nok ca 15000. Det spændende er jo netop at finde ud af hvad den koster ;-)

#0
Find nuværdien af hvert alternativ og sammenlign.

fx på 1):
nv(10000)=10000
nv(5000)=dagsværdien af 5000 om 3 mdr=5000*(1-0,0125)^3
nv(2500)=(1-0,0125)^12

I 2) skal du leje med nogen anuitetsformeler, men det må du selv klare.

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2005 af the hard (Slettet)

hvis der er nogen der har kemi rapport om Sulfid, Sulfit og Sulfat..så svar mig

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2005 af Renet (Slettet)

Hvorfor redigeres mit svar væk ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2005 af Renet (Slettet)

Må man ikke linke til en side med formler ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. april 2005 af Renet (Slettet)

Vil håbe du nåede at se svaret. :D

Så ved du ihvertfakd hvordan du skal regne det ud.

Skriv et svar til: Hjælp søges!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.