Matematik

Tegn en enhedscirkel

09. november 2010 af came (Slettet) - Niveau: B-niveau

Tegn en enhedscirkel

Indtegn de vinkler hvor tan(v)= 2,5

Det må gerne laves på geogebra og nspire.

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2010 af mathon

tegn en vilkårlig cirkel

opfat radius som længdeenheden

snup en vinkelmåler:

                                  afsæt - med (0,0) som toppunkt og x-aksens positive del som højre ben -
            vinklerne
                                     68,20º

                                     68,20º + 180º = 248,20º       

...............

    V = tan-1(2,5) = 68,20º


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2010 af pensionist (Slettet)

Tegn en enhedscirkel.

Tegn en linie vinkelret på x-aksen, hvor cirklen skærer x-aksens positive del

Marker et punkt A på linien i første kvadrant 2,5 fra x-aksen

Tegn en linie fra punkt A gennem cirklens centrum, forlæng gennem 3. kvadrant.

Bemærk tan(v) = tan(v+π).

#1 Din løsning, hvor rigtig den end er, er ikke en matematisk løsning.


Skriv et svar til: Tegn en enhedscirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.