Matematik

Punktmængde M HJÆLP!!

09. november 2010 af 1518854 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har en graf f(x)=4-x^2 som sammen med førsteaksen afgrænser en punktmængde M som jeg skal finde arealet af. 

Skal finde grænserne, men hvis jeg sætter f(x) = 0, får jeg at x=0?? hvad skal jeg så gøre i stedet??


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2010 af pensionist (Slettet)

4 - x2 = 0

x2 = 4

x = ± 2 , der er grænserne


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. november 2010 af PeterValberg

 Nej det er ikke helt rigtgt

f(x) = 0
4 - x2 = 0
x2 = 4
x = -2 eller x = 2

det var rødderne, så skal du bare bestemme arealet af punktmængden M som integralet:

hvilket giver 32/3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
09. november 2010 af 1518854 (Slettet)

ah okay. og så tar jeg bare integralet af f(x) ik? hvad er øvre og hvad er nedre grænse?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2010 af PeterValberg

 #3 se #2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
09. november 2010 af 1518854 (Slettet)

 ah tusind tusind tak!

jeg har også en anden opgave hvor man ser en skitse af en graf for f

den har nulpunkterne 0, 3 og 5 og er positiv i intervallet 0-3 og er negativ i 3-5. punktmængden fra 0-3 hedder M1 og det andet hedder M2

det oplyses at integralet (nedre grænse 0 og øvre 5) af f(x) dx = 2 og arealet af området M2 = 1

så skal jeg bestemme integralet (nedre grænse 3 og øvre 5) af f(x) dx - hvordan gør jeg det?

skal yderligere bestemme arealet af området M1?? hvordan gør jeg det?? på forhånd tak!


Skriv et svar til: Punktmængde M HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.