Matematik

Arealet af en firkant

10. november 2010 af mig62 (Slettet) - Niveau: C-niveau

en grund har en form som en firkant ABCD hvor vinkel A=90, vinkel C=90, vinkel B=60

IADI=21 og IABI =40 og IBDI = 45,2

bestem arealet af grunden

Nogen der kan hjælpe - meget gerne med en forklaring på hvordan man når frem til svaret


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2010 af pensionist (Slettet)

Bemærk at diagonalen BD deler arealet i to retvinklede trekanter.

Vinklen ABD kan beregnes som arcsin(AD/AB)

Hvorefter vinkel CBD kan beregnes som 60 - vinkel ABD

Arealet af trekant ABD kan beregnes umiddelbrt som (1/2)*grundlinie *højde = (1/2)*AB*AD

For den ande trekant må vi først beregne katederne.

Vi kender længde på hypotenusen og en vinkel, så det er ganske enkelt

BC = BD*cos(CDB)

CD = BD*sin(CDB)

Hvis du har tegnet arealet rigtigt skulle du ikke have problemer med at løse opgaven.


Svar #2
10. november 2010 af mig62 (Slettet)

Tusind Tak for din meget grundig gennemgang af svaret :)


Skriv et svar til: Arealet af en firkant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.