Matematik

Formel

10. november 2010 af jalh (Slettet) - Niveau: B-niveau

 I en prognose forventer man, at antallet af indbyggere i Københavns Kommune vil vokse med 3000 om året i perioden 2007-2022.

Der var 503 700 indbyggere i Københavns Kommune i 2007.

(a) Opstil en formel, der beskriver udviklingen i antal indbyggere i Københavns Kommune i den nævnte periode.

 - Er der nogle, der kan fremstille formlen samt forklare mig, hvorfor formlen skal hedde sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2010 af chr42 (Slettet)

Det vokser lineært med 3000 personer om året og starte med 503700.

Derfor vil formlen blive

befolkningstal = 503700+3000x, hvor x er antallet af år, der går efter 2007.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2010 af mette48 (Slettet)

Indbyggere(x)=indbyggere(2007)+3000*(x-2007)                    x er årstallet


Svar #3
10. november 2010 af jalh (Slettet)

 Tusind tak!

Kan I - som en sidste kort bemærkning - fortælle mig, hvorfor det ikke kaldes proportionalitet, men en lineær funktion i denne sammenhæng?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2010 af mette48 (Slettet)

Hvis to størrelser er proportionale, skal en fordobling af den ene medføre en fordobling af den anden. Dette er ikke tilfældet med denne funktion.

Da den kan omskrives som y=ax+b  kan den afbildes som en ret linie i et koordinatsystem fordi tilveksten er konstant


Skriv et svar til: Formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.