Matematik

vektorer i rummet - hvordan findes længden?

10. november 2010 af Kllinky (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg sidder lidt fast med en opgave hvor jeg skal finde længden af en stang hvortil jeg kender parameterfremstillingen.

her hele opgaven: i den vedhæftede fil ses en savbuk indtegnet i et tredimensionalt koordinatsystem. I det følgende ses der bort fra tykkelsen af savbukkens enkelte dele. jeg har fundet koordinaterne til  A,B,C,D,E,F og G.  alle disse punkter ligger i planen α. hvortil jeg har fundet ligningen 40x+11+60z=0. jeg skal så bestemme den spidse vinkel som savbukkebenet (planen α) danner med xy-planen - hvordan gør jeg det?

det andet ben er en del af planen β og har ligningen 36y - 5088+5z= 0.

Af hensyn til stabiliteten monteres to stænger, som det er vist på den vedhæftede fil. Den ene stanggår fra punktet G og står vinkelret på planen β. Stangen følger linjen medparameterfremstillingen:

(x,y,z) = (30  ,  2.75+900*t     ,    15+125*t)

hvordan finder jeg længden af stangen. er det det samme som ved en vektor? det kan det jo ikke være?

ihvertfald tusind tak på forhånd for hjælpen!!


Svar #1
10. november 2010 af Kllinky (Slettet)

den vedhæftede fil ses her. fik den ikke lige med


Svar #2
10. november 2010 af Kllinky (Slettet)

vi prøver lige igen

Vedhæftet fil:2010-11-10_164225.png

Brugbart svar (1)

Svar #3
10. november 2010 af mette48 (Slettet)

Brug afstandsformelen for et punkts afstand fra en plan


Svar #4
10. november 2010 af Kllinky (Slettet)

arh.. den havde jeg da helt glemt angående vinklen (som jeg tidligere i opgaven nævnte) har du et foreslag til hvordan jeg finder den ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2010 af mette48 (Slettet)

Forlænger EF til skæring med yz-planen og tegner en linie derfra til (0,0,0), Lav en skitse af denne plan, burde du kunne finde vinkelen  på din skitse


Svar #6
10. november 2010 af Kllinky (Slettet)

jamen jeg skal jo ikke finde den på skitsen men beregne den.  hvordan gør jeg det, for det kan jeg jo ikke ud fra din forklaring? eller er det mig der misforstår noget?


Skriv et svar til: vektorer i rummet - hvordan findes længden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.