Matematik

eksponentiel funktion

11. november 2010 af 7g5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 opgaven lyder:

Om en eksponentielt voksende funktion f oplyses det, at grafen går gennem punktet (10,100), og at fordoblingskonstanten er 5.

a) bestem en forskrift for f

b) løs ligningen f(x)=250

Nogen der kan give mig et hint til hvordan jeg laver opg. b?

tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2010 af mathon

                            f(x) = y = b·2x/5

                                     100 = b·210/5 = b·22 = 4b

                                      b = 25

hvoraf
                            f(x) = 25·(21/5)x

                            f(x) = 25·1,1487x

................

                           1,1487x = (y/25)

                            1,1487x = (250/25) = 10

                             ln(1,1487)·x = ln(10)

                             x = ln(10)/ln(1,1487)


Svar #2
11. november 2010 af 7g5 (Slettet)

hmm.. forstår ikke rigtigt hvordan du har regnet det ud..? 


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.