Fysik

Halverings tid

14. november 2010 af mordiie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvis et stof har en halverings tid på 6 timer hvordan finder jeg så ud hvad hvor meget den henfalder pr. sek?

tak

/ Morten
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2010 af dikkelmikkel (Slettet)

Det er det henfaldskonstanten k beskriver.

Prøv flg formel, hvor A0 = 1 og A(t) = 1/2 og t er 6 timer = 6*60*60 sekunder

k = (ln(A0) - ln(A(t)) ) /( t )


Skriv et svar til: Halverings tid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.