Fysik
alfa-partiklernes kinetiske energi
17. april 2005 af
gæsten (Slettet)
jeg skal finde alfa-partiklernes kinetiske energi. er der nogen der kender en formel for at finde den.
jeg ved at Ekin = 1/2mv^2, men det kan jeg vel ikke bruge i denne sammenhæng.
har en masse værdier for resultater men ved ikke helt hvad de skal bruges til.
jeg ved at Ekin = 1/2mv^2, men det kan jeg vel ikke bruge i denne sammenhæng.
har en masse værdier for resultater men ved ikke helt hvad de skal bruges til.
Svar #1
17. april 2005 af *A* (Slettet)
nu kender jeg ikke opgaven, men jo Ekin er stadig som du nævner den, og ellers kan du evt udnytte at Arbejdet=delta Ekin
Svar #2
17. april 2005 af gæsten (Slettet)
nej det er jo rigtigt. men hvilke værdier kan jeg sætte ind for de forskellige ting? opgaven er i forbindelse med et forsøg med en alfa-kilde.
Svar #3
17. april 2005 af QaZZaQ
Du har en radioaktiv kilde, som henfalder ved udsendelse af alfapartikler, og du skal bestemme energien af disse partikler?
Da skal du betragte massedefekten, og finde bindingsenergien ved
E_b= m_d * c^2.
Denne ernergi er da det, som er tilrådighed som kinetisk energi.
Husk dog at der skal være impulsbevarelse, så en lille del af energien går til moderkernen.
Da skal du betragte massedefekten, og finde bindingsenergien ved
E_b= m_d * c^2.
Denne ernergi er da det, som er tilrådighed som kinetisk energi.
Husk dog at der skal være impulsbevarelse, så en lille del af energien går til moderkernen.
Skriv et svar til: alfa-partiklernes kinetiske energi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
