Fysik

Energi og effekt, nogen der kan hjælpe.

14. november 2010 af vmina (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har nogle opgaver jeg ik kan finde ud af at regne ud.

Jeg er desværre kommet til at smide min formel ud, til hvordan man skal kunne regne det ud.

1. en vågelampe tændes i 8 timer
og jeg skal beren energiomsætning? nogle der kan hjælpe.

2 Et stygejern omsætter 777000 J på 7 minutter
Begergn strgejernets effekt?

PLISSS HJÆLP


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

1. Du skal kende flere oplysninger her (vågelampens effekt).

2. Effekt = (omsat energi)/tid


Svar #2
14. november 2010 af vmina (Slettet)

en 5W vågelampe tændes i 8 timer:D


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2010 af mathon

1) 

              E = P·t = (0,005 kW)·(8 h) = 0,04 kWh

2)

              P = E/t


Svar #4
14. november 2010 af vmina (Slettet)

skal 8 timer ik laves om i sekunder+


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2010 af mathon

som du vil

         

1) 

              E = P·t = (5 J/s)·(8·3600 s) = 144000 J = 144 kJ

 2) 
             
P = (777 kJ) /(7 min) = (111 kJ)/(60 s) = 1,85 kW


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jo, for det er 1s , der er standardenheden for tid. TIlsvarende i opg. 2)


Svar #7
14. november 2010 af vmina (Slettet)

men hvordan laver man opg 2?


Skriv et svar til: Energi og effekt, nogen der kan hjælpe.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.