Matematik

2 ligninger 2 ubekendte

15. november 2010 af Nugga-t (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder lige med opgave med to ligninger med to ubekendte.
Jeg vil gerne se om jeg har regnet rigtigt, men jeg ved ikke lige hvordan jeg kan få den regnet ud. Jeg tænkte på at bruge Wolfram Alpha, men jeg ved bare ikke hvordan jeg skal taste det ind.

Det skal siges at ligningen ikke er helt enkel, derfor kan mange af de der online udregnere ikke udregne den.

Ligningen er her hvis det kan hjælpe.
4x^2-7x-(1/3)y+3=0 og -3x+9y-9=0

På forhånd tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2010 af mathon

starthjælp:

                                   -3x + 9y - 9 = 0

                                    3y = x + 3

                                 4x2 - 7x - (1/3)y + 3 = 0                 multipliceret med 9

                                 36x2 - 63x - 3y + 27 = 0


Svar #2
15. november 2010 af Nugga-t (Slettet)

 Tak for svaret, men jeg tror du misforstår.
Jeg er kommet frem til et resultat, men jeg vil tjekke om mit resultat er rigtigt.
 


Skriv et svar til: 2 ligninger 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.