Matematik

Femkant, finde 2 længder

17. november 2010 af VenligZombie (Slettet)

Hey,

Jeg har fået en opgave der lyder sådan her:

En femkant ABCDE, hvor siderne |BC| og |AE| er parallelle, |BC| = 30m, |AE| = 54m, |AB|=22m og Vinkel A = 60 grader og et areal på 900 m^2

Beregn |CD| og |DE|, når det oplyses at |CD|/|DE| = 2/3 og vinklen CDE er ret.

synes det er umuligt at løse... har prøvet at opdele den i trekanter og sådan. :( 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2010 af peter lind

Af at de 2 sider er parallelle får du A+B =  180º I trekant ABE kan du finde længden af side |BE| . I trekant ABC kan du finde længden af  siden AC. I trekant ABE kan du finde vinkel ABE og deraf CBE.  I trekant BCE kan du nu finde  |CE| Brug dernæst Pytagoras på trekant CDE og erstat i denne ligning enten |CD| med 2/3 |DE| eller |DE| med 3|DE|/2


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2010 af pensionist (Slettet)

Find højden i paralellogrammet ABCE og beregn arealet.

Træk arealet fra 900, så har du arealet af den retvinklede trekant CDE

Arealet af den retvinklede trekant CDE er |DE|*(2/3)*´|DE|= 900 - arealet af parallelogramet

Løs ligningen og find |DE|


Skriv et svar til: Femkant, finde 2 længder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.