Matematik

hjælp til differentialligning :S

17. november 2010 af ramuk (Slettet)

f(x) = x3 + 2ex

Vis, at f er en løsningløsning til differentialligningen y ' = y - x2(x-3)

Nogen der kan hjælpe? :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt y = f(x) i differentialligningen og eftervis derved, at den er en løsning. Dvs. beregn y' = f'(x) og beregn højresiden f(x) -x2(x-3) og vis, at de to udtryk er identiske.


Svar #2
17. november 2010 af ramuk (Slettet)

Mange tak. Jeg fatter det nu ! ;D


Skriv et svar til: hjælp til differentialligning :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.