Matematik

Eksponentielle funktioner - hjælp!

18. november 2010 af bremen18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder med det her spørgsmål:

En virksomhed har i år 1990 en omsætning på 120.000 kr. Virksomheden er i kraftig vækst, og det er konstateret, at den årlige omsætning fordobles for hver fire år. Det antages at denne udvikling fortsætter fremover.

a) Bestem en forskrift for funktionen f(x) som udtrykker virksomhedens omsætning x år efter 1990. ???
 

Please hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2010 af peter lind

Funktionen er af formen b*2t/T, hvor t er tiden og T er fordoblingstiden


Svar #2
18. november 2010 af bremen18 (Slettet)

giver da ingen mening??


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2010 af peter lind

Beklager. Jeg glemte at opløfte t/T. Det er nu gjort


Svar #4
18. november 2010 af bremen18 (Slettet)

tak for det.. men forstår stadig ikke at udregne den.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2010 af mathon

                     OMS(t) = 120.000·2t/4               når t måles i år

eller
                    
OMS(t) = 120.000·(21/4)t = 120.000·1,18921t


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.