Kemi

kemi, højt niveau

18. april 2005 af cs (Slettet)
hej vil høre om der er nogen der kan hjælpe med denne opg.

har en reaktion
2 MnO4^(-1)(aq)+10Br-(aq)+16^+(aq) ->
2 Mn2+(aq)+5Br2(aq)+8H20(l)

det er meget vigtigt at reaktionen foregår i tilstrækkelig sur opløsning.
Vi ser på en situation, hvor vi har følgende koncentrationer i opløsningen

MnO4^(-1)=0,015M
Br-= 0,015M
Mn2+=0,00012M
Br2=0,00030 M
vis at reaktionen ikke kan forløbe ved 25 grader hvis pH for opløsningen er 5,0.

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2005 af frodo (Slettet)

du skal vise at delta G er positiv såfremt pH>5, og negativ når pH
der findes en relation imellem delta G og reaktionsbrøken

Svar #2
18. april 2005 af cs (Slettet)

er det ikke den der hedder
AGm=AGm(standard)+R*T*lnk
og hvis det er den så får jeg AGm=-501,64 men hvad siger den mig, kan jeg bruge den oplysning til noget.

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2005 af frodo (Slettet)

hvis Delta G er negativ kanreaktionen forløbe. Og kan ikke forløbe hvis den er positiv.

Men du får vel noget forskelligt elt efter hvad pH-værdien er?

Svar #4
20. april 2005 af cs (Slettet)

jamen jeg har ikke benyttet anden formel end den overstående, det er også derfor jeg ikke vidste hvad jeg skulle med det resultat jeg har fået. Aner ikke hvordan jeg så skal regne den.

Svar #5
20. april 2005 af cs (Slettet)

desuden skal jeg svarer på hvorfor der fremkommer et tydeligt tegn på at der er dannet Br2 når opløsningn rystes med lidt hepttan, og hvorfor man benytter heptan til at påvise det dannede Br2, håber jeg kan få lidt hjælp her også

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. april 2005 af frodo (Slettet)

når du anvender formlen ovenfor, får du da ikke at delta G er positiv? I så fald kan reaktionen ikke forløbe.

Br2 er upolært, og bromen vil derfor bevæge sig op i heptanfasen, hvor den vil farve heptanfasen gul/orange.

Svar #7
20. april 2005 af cs (Slettet)

jamen jeg er helt væk i opg.

AGm(standard)
= -398,04kJ/mol+8,314kJ/mol*k*298K
*ln((3,5*10^-27M^7)/(5,06*10^-8M^12))
=-501,64

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. april 2005 af frodo (Slettet)

i din nævner skal du også huske [H+], som du finder ved pH

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. april 2005 af frodo (Slettet)

hmm.. har lige prøvet at indtaste det hele på mon lommeregner, og det viser sig, at nævneren er så lille, at den på min lommeregner bliver regnet for 0. Hvor har du opgaven fra. For min lommeregner kan ikke regne det ud med så små tal.

Forstår i øvrigt ikke din nævner i #7. en må da give (0,015)^12=1,3*10^-22

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. april 2005 af frodo (Slettet)

vil meget gerne vide hvor opgaven fås fra, og hvordan du har fået det tal,der står i nævneren???

Svar #11
20. april 2005 af cs (Slettet)

det er fra et opgavesæt der hedder "analyse af en halogenidblanding"
men hvordan finder jeg koncentrationen af H+

y=(0,00012)M^2*0,00030M^2 /
0,015M^2*0,015M^2 men dvs. at det er H+ jeg mangler eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #12
20. april 2005 af frodo (Slettet)

nej, du skal jo ikke sætte dem alle sammen i anden. fx skal du sætte Br- i 10'ende, da der står 10 som koefficient.

[H+]=10^-pH

Svar #13
20. april 2005 af cs (Slettet)

jamen skal jeg så tilfældig bare vælge pH under 5 og over 5

Brugbart svar (0)

Svar #14
20. april 2005 af frodo (Slettet)

hov.. er det der forvirringen ligger. Beklager at jeg læste opgaven forkert.

"vis at reaktionen ikke kan forløbe ved 25 grader hvis pH for opløsningen er 5,0. "

Du skal bare indsætte for pH=5

Svar #15
20. april 2005 af cs (Slettet)

okay men for alligevel AGm standard til negativt

-398,04+8,314*10^(-3)*298k*Ln(3,5*10^-26)

Brugbart svar (0)

Svar #16
20. april 2005 af frodo (Slettet)

det gør jeg ikke.. Jeg får reaktionsbrøken Y til 2,7*10^76

det er her du har fejl.. Og i øvrigt, skal du også have R=0,008314kJ/(mol*K) så du får de samme enheder.

Y=[Br-]^10*[MnO4(-)]^2/([Br2]^5*[Mn2+]^2*[H+]^16)

Det må være her du laver en fejl.

Svar #17
20. april 2005 af cs (Slettet)

det forstår jeg ikke, hvorfor skal den ikke hedde

Y=Br2^5*Mn2+^5/Br^10*MnO4^2*H+^16
plejer man ikke at have højresiden stående øverst.

Brugbart svar (0)

Svar #18
20. april 2005 af frodo (Slettet)

hovsa.. Det er rigtigt. Det jeg skrev er forkert.

Men jeg får stadigvæk den værid reaktionsbørk. Ved ikke lige hvad jeg tænkte på, da jeg skreve det symbolske udtryk op ;D

Dit udtryk er rigtigt bortset fra en lille ting. Mn2+ skal i anden og ikke i femte.

Brugbart svar (0)

Svar #19
20. april 2005 af frodo (Slettet)

med min værdi af Y, som ses i #16, fås AG=398,04kJ/mol+0,008314*298k*Ln(2,7*10^76)=38,23 kJ/mol

(Jeg går ud fra at du har G(standard) rigtig, har ikke kontrolleret)

Skriv et svar til: kemi, højt niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.