Fysik

Hvor stor er opdriften i beholderen?

21. november 2010 af VidenSøger (Slettet)

Et luftskib indeholder 200.000m3 hydrogen.

Densiteten for hydrogen er 0,090 kg/m3 og for atm. luft er den 1,293 kg/m3  

Jeg skal finde hvor stor opdriften er på en beholder på 200.000m3

det jeg har gjort er følgende:

Fopluft*g*V=1,293 kg/m3*9,82 m/s2*200.000m3=2539,452kN


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt.


Svar #2
22. november 2010 af VidenSøger (Slettet)

 der står så at jeg skal udregne tyngdekraften på 200.000m3 hydrogen og det har jeg fået til 176,76kN

i et tredje spørgsmål står der så:

Hvor stor last har hydrogenbeholderen på 200.000m3 kunnet løfte?

er det så ikke 2539,452kN-176,76kN=2362,69 kN

F/g=m -----> 2362,69 kN/9,82m/s2=240,60*103kg


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2010 af mathon

                                Fløft = Fres = V·(ρluft - ρhydrogen)·g

                                Fløft = (2,0·105 m3)·((1,293 - 0,090) kg·m-3)·(9,82 m·s-2) =

                                                     2,0·105 ·(1,293 - 0,090)·9,82      kg·m3-3+1·s-2 =

                                                     2,36269·106 kg·m·s-2 = 2,36269·106 N

løft af masse       
                                                     mløft = (2,36269·106 kg·m·s-2) / (9,82 m·s-2) = 240600 kg = 240,600 tons                                           

                                          

                                                    

    


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2012 af amaaa (Slettet)

Vi har lige gennemgået det med min lærer:

a. (200.000*1,293)*9,82 = 2539 N

b. (200.000*0,09)*9,82 = 177 kN

c. For at finde massen af den mulige last: m = (Fopdrift-Fu)/g. --> (2539-177)/9,82 = 240,5 tons

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2014 af nasen03 (Slettet)

Hvordan finder du tyngdekræften?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Tyngdekraften på en masse m har størrelsen m·g .


Skriv et svar til: Hvor stor er opdriften i beholderen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.