Matematik

funktioner ?

22. november 2010 af Patrickmølle (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Jeg har svært ved at lave denne opgave, jeg kan faktisk slet ikke finde ud af dem selvom jeg nu har siddet og prøvet at lave dem i over 1 time :(

Kan nogle godhjertede hjælpe mig?

Hilsen

Patrick

Vedhæftet fil: hjælp til matematik.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2010 af mette48 (Slettet)

nulpunkter: (0,0) og (2,5;0)
toppunkt: (t;1,5) hvor t=(0+2,5)/2 =1,25

y=a(x-r1)(x-r2)   hvor r1 og r2 er rødderne

indsæt rødderne og koordinaterne for toppunktet for at finde a


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2010 af pensionist (Slettet)

Parabelligning:

y= a*x2 +b*x +c

For (x,y) =(0,0)  fås c = 0

for toppunktets beliggenhed  (x,y) = (1,25, 1,5) fås ved indsættelse 1,5 = a*1,252 +b*1,25

for nedslagspunktet  (x,y) = (0, 2,5) fås ved indsættelse 0 = a*2,52 +b*2,5

Altså to ligninger med to ubekendte

b) Løs ligningen -1,2*x2 +8,4*x -13,5 = 0


Skriv et svar til: funktioner ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.