Matematik

Bestemmelse af temperatur og tiden

22. november 2010 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej Studieportalen.

Vil I ikke være søde at hjælpe mig med denne opgave, da jeg ikke ved hvad jeg skal gøre:

I en model for afkøling af en bestemt væske kan væskens temperatur T (målt i ¤C) som funktion af tiden t (målt i timer) beskrives ved  følgende sammenhæng.

T=21+59*e-1,066-t

a) bestem væskens temperatur efter 1 time, og beskriv betydningen af tallet 21.

b) bestem, hvor lang tid der går, før væskens temperatur er 30¤C.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2010 af badooo (Slettet)

1) sæt t = 1 og beregn T

2) sæt T = 30 og isolér t.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. november 2010 af badooo (Slettet)

Og forresten: 21 er starttemperaturen.


Svar #3
22. november 2010 af zuku (Slettet)

 Okay, mange tak. 
Hvad gør man med *e?!


Svar #4
23. november 2010 af zuku (Slettet)

 Hvordan isolere man t?

Og kan det passe at T giver 1,06833?


Svar #5
23. november 2010 af zuku (Slettet)

 Eller giver T 392979? 

Please vær sød at svar mig, det er en aflevering!


Skriv et svar til: Bestemmelse af temperatur og tiden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.