Kemi

beregn ioner i 0,15M aluminiumchlorid

23. november 2010 af ibbamse (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan griber jeg det an hvis jeg skal beregne [Al3+] og [Cl-] i 0,15 M aluminiumchlorid?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2010 af mathon

                       AlCl3 (s)  --->  Al3+ (aq)  +  3Cl- (aq)

            [Al3+]  = [AlCl3] =   0,15 M 

            [Cl-] = [AlCl3] = 3·(0,15 M) = 0,45 M    


Skriv et svar til: beregn ioner i 0,15M aluminiumchlorid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.