Matematik

Hjælp til funktion

23. november 2010 af spangsbjerg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa!

Jeg har funktionen f(x)=x^3-3x^2

Der er to tangenter med hældningen 9 og jeg skal finde deres røringspunkter.

Jeg har differentieret funktionen og fået f'(x)=3x-6x^2

Herefter har jeg defineret denne funktion i ti-interactive og sagt f(x)=9

f'(x)=9 giver 3x-6x^2=9

Når jeg prøver at solve siger den "false" også selvom jeg laver det til en andengradsligning som hedder 3x-6x^2-9=0

En der kan sige hvad der er galt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2010 af Denicec (Slettet)

 Jeg synes du skal prøve et program hvor man skriver ligning ind og derefter har du den i et koordinatsystem. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. november 2010 af mathon

     f '(x) = 3xo2 - 6xo = 9

                xo2 - 2xo - 3 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2010 af xLHF (Slettet)

 Ja, du har ikke differencieret din ligning rigtigt :) 

f(x) = x^3 - 3x^2 

f '(x) = 3x^2 - 6x 

Herefter gør du det ellers rigtigt - så nu skulle ligningen meget gerne kunne løses!


Skriv et svar til: Hjælp til funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.