Matematik

Hurtig hjælp

24. november 2010 af vandfald (Slettet) - Niveau: C-niveau

vil du hjælpe mig med en opgave.....

i 1967 var der 200 millioner indbyggere i usa.
i 2006 var der 300 millioner indbyggere i usa.
spørgsmålet lyder..
bestem den gennemsnitlige årlige procentvise stigning i befolkningstallet i perioden 1967-2006.

hvordan regner man den ud? jeg kan desværre ikke finde formlen i mine notater .

håber en der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2010 af badooo (Slettet)

Bog > notater. Det står med sikkerhed i din bog.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug renteformlen

Kn = K0·(1+r)n

til at finde r .


Svar #3
24. november 2010 af vandfald (Slettet)

Kan det passe det bliver :

(300/200)^(1/(2006-1967)-1)*100 ??


Svar #4
24. november 2010 af vandfald (Slettet)

Så svaret er 1,043 %


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der gælder

1 + r = (Kn/K0)1/n = (3/2)1/43 = 1,0095 , så r = 0,95%


Skriv et svar til: Hurtig hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.