Matematik
bevis at titalslogaritme.......
19. april 2005 af
xitmorphiux (Slettet)
Jeg har fået en opgave.. jeg skal bevise at bevise at titalslogaritmefunktionen er den omvendte af f(x)=10x
jeg har det her fra en formelsamling, men jeg fatter ik det..
•Titalslogaritmefunktionen log er den omvendte funktion til eksponentialfunktionen med grundtal 10,
exp10 (x) = 10x
jeg har det her fra en formelsamling, men jeg fatter ik det..
•Titalslogaritmefunktionen log er den omvendte funktion til eksponentialfunktionen med grundtal 10,
exp10 (x) = 10x
Svar #1
19. april 2005 af 404error (Slettet)
Det er en vanskelig opgave, hvis det skal gøres korrekt. Hvad niveau er det på?
Svar #2
20. april 2005 af Fog (Slettet)
Du mener vist f(x) = 10^x.
En lidt snyde metode er jo når du kender svaret kan man se på om
f( f^-1(y)) = y
altså om f(f^-1) = Identiteten da man jo så har vist at de er hinandens reciprokke...
Det passer også med at tage:
log(10^x) = x log(10) = x*1 = x
Håber det kan bruges.
En lidt snyde metode er jo når du kender svaret kan man se på om
f( f^-1(y)) = y
altså om f(f^-1) = Identiteten da man jo så har vist at de er hinandens reciprokke...
Det passer også med at tage:
log(10^x) = x log(10) = x*1 = x
Håber det kan bruges.
Skriv et svar til: bevis at titalslogaritme.......
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
