Matematik

PLEASE HJÆLP MIG HURTIGT

24. november 2010 af hulubuluz (Slettet) - Niveau: B-niveau

a) Bestem c så ligningen x^2+4x+c=0 har netop én løsning

b) Bestem nulpunkter for funktionen f(x)=x^3-12x

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af disse opgaver, HÅBER DER EN EN ELLER FLERE DER KAN HJÆLPE :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2010 af PeterValberg

 a) hvis en andengradsligning netop kun skal have én løsning
så skal diskriminanten d = b2 - 4ac være lig med nul

b2 - 4ac = 0
42 - 4·1·c = 0
c = 4

hvis andengradsligningen således er:    x2 + 4x + 4 = 0 så er der netop én løsning

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2010 af PeterValberg

 b) brug nulreglen

f(x) = 0
x3 -12x = 0
x(x2 - 12) = 0
x = 0    ∨   x2 - 12 = 0

løs andengradsligningen  (giver x = -√12   eller x = √12)

så har du de tre rødder x = 0   ∨   x = -√12      ∨    x = √12

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
24. november 2010 af hulubuluz (Slettet)

tusind tak, havde glemt alt om diskriminanten :)


Svar #4
24. november 2010 af hulubuluz (Slettet)

v betyder "eller" eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2010 af PeterValberg

 Ja

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: PLEASE HJÆLP MIG HURTIGT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.